Code Commerce – New York, 2018

Av Fredrik Svedberg, Sep 25, 2018 07:24

 

Vad säger några av USA:s och världens ledande tech-innovatörer om e-handeln idag? Hur återuppfinner de sig själva och detaljhandeln?

Läs mer

Mässor och resor E-handel och logistik

Digitalisera eller dö

Av Vibeke Specht, Nov 16, 2017 08:43

På Radar Summit 2018 i Stockholm är budskapet tydligt: IT-branschen befinner sig i ett slags all time high tack vare en kraftfull digitaliseringsvåg, så dra nytta av möjligheterna genom att automatisera arbetsflödena på ditt företag.

Läs mer

Inspiration Mässor och resor Digitaliseringen

Ingen vet allt. Men de informationsdrivna e-handelsjättarna vet att den som kan raffinera mest data bäst är på god väg.

Av Fredrik Svedberg, Oct 24, 2017 06:10

Amazon, Alibaba, E-bay och Google. Fyra cylindrar i en motor som driver e-handeln och världsekonomin framåt så fort att det suger i magen. Så när de kommer till Shoptalk 2017 för att tala är det lite som att hamna i stormens öga.

LogTrade gick dit för att lyssna och påminna oss själv om att det är svårt att till fullo förstå vad som händer. Även för de datadrivna tech-giganterna i vår så kallade internetålder. Kanske för dem mer än någon annan.

Läs mer

Mässor och resor Digitaliseringen

Tur är nog bara ett annat ord för hårt arbete

Av Marcus Wigren, Oct 08, 2017 05:51

Som om inte sol och sangria vore nog. På Directions EMEA i Madrid, flera ljusår ifrån den svenska hösten, möts vi av idel glada tillrop och får föra intressanta samtal med våra kunniga partners.

Läs mer

Mässor och resor

Nu får kunden själv bestämma vem som ska leverera paketet. PostNord lanserar Multi Carrier Checkout – Powered by LogTrade.

Av Fredrik Svedberg, Sep 28, 2017 05:18

Idag är vi på plats i Borås på PostNords E-handelsforum 2017. Det känns extra spännande i år eftersom PostNord ska lansera Multi Carrier Checkout. En tjänst och funktion som utvecklats i samarbete med LogTrade för att pusha den konsumentdrivna logistiken framåt.

Läs mer

Mässor och resor

Inspirerande logistik på ICA:s centrallager

Av Fredrik Svedberg, Sep 27, 2017 09:41

Få saker är så avgörande för tillväxt inom detaljhandeln som god lagerhantering och logistik. Det har ICA förstått. Deras automatiserade centrallager i Helsingborg är ett enda stort ”wow”.

Läs mer

Mässor och resor

På tur med organisationen som "skapade" världsekonomin.

Av Vibeke Specht, Sep 26, 2017 11:42

För oss som sover, äter, och lever transportinformation och ständigt funderar över hur leveransflöden kan optimeras är en värld utan GS1 lika otänkbar som en värld utan choklad, eller för all del den fysiska infrastruktur som gör att choklad och alla andra varor kan levereras till människor.

Läs mer

Mässor och resor

Bitlog på Berns

Av Marcus Wigren, Sep 20, 2017 12:00

När Bitlog bjuder in till Berns i Stockholm tackar vi inte nej. Särskilt inte när det handlar om en festlig presentation av det senaste lagerhanteringssystemet – Bitlog WMS 4.0.

Läs mer

Mässor och resor Lagerhanteringssystem

Så här ser automatisering och kontroll ut i praktiken. LogTrade besöker DSV:s anläggning och terminal i Landskrona.

Av Fredrik Svedberg, Sep 19, 2017 05:00

Som barn i Willy Wonkas chokladfabrik. Att besöka DSV:s gigantiska och hypermoderna kontor och godsterminal i Landskrona är något alldels extra för ett gäng logistik- och TA-fantaster från LogTrade. Här passerar nästan alla sändningar som LogTrades kunder skickar med DSV.

Under besöket gavs vi en djupare inblick i transportörens vardag och hur vi tillsammans kan förbättra tillvaron för våra gemensamma kunder. 

Läs mer

Mässor och resor

Inbjudna till världens mäktigaste detaljhandelskonferens i New York

Av Fredrik Svedberg, Sep 14, 2017 05:29

Den heter Code Commerce, annordnas av techsajternas bibel - Recode – och är konferensernas konferens om teknologi och detaljhandel. LogTrade was here. 

Läs mer

Mässor och resor