Digitalisera eller dö

Av Vibeke Specht, Nov 16, 2017 08:43

På Radar Summit 2018 i Stockholm är budskapet tydligt: IT-branschen befinner sig i ett slags all time high tack vare en kraftfull digitaliseringsvåg, så dra nytta av möjligheterna genom att automatisera arbetsflödena på ditt företag.

Hur en företagsledare än vrider och vänder måste hon eller han betrakta informationsteknologin, och dess livsluft – digitaliseringen – som ett av de viktigast verktygen för tillväxt och konkurrenskraft. På årets radar Summit framhöll exempelvis Hans Werner, som är CEO på Radar, att automatisering och digitalisering är verktygen du ska ha i högsta hugg för att bli starkare och bättre på det du gör och brinner för som företag – ingen bransch kommer undan.

Gärna digitalisering, men först en rejäl dos inspiration

Budskapet må vara nött för oss som äter, sover och lever IT. Men det gör inte det hela mindre sant eller relevant. Tvärtom. Det har aldrig varit mera angeläget att skrida till handling. Konsten är att göra det bra och med rätt hjälp.

Ett förstasteg kan vara att låta sig inspireras på events som Sveriges största mötesplats för beslutsfattare inom IT: Radar Summit.

Med över 700 deltagare och en imponerande talarlista var årets Summit sprängfyllt med informationstekniska godbitar. Radar Summit 2018 är svårt att göra rättvisa i ett enkelt blogginlägg, låt oss därför skvallra om nivån på eventet genom att rada upp några citat som förtjänar egentid i rampljuset. (Fritt översatt och reciterat ur minnet.)

Så här sa Marc Andersen, Global Influentialist och tidigare rådgivare åt Barack Obama.

Vi kommer snart att ha en helt ny typ av hårdvara tack vare utvecklingen av nya chip-set. Datorn kommer utvecklas från att exekvera miljontals instruktioner till att snart pro-aktivt utbilda och upplysa oss människor om det okända.

Och.

Kina vill döda Ericsson på samma sätt som de tidigare har dödat sju andra fantastiska företag, som exempelvis Motorola …

Och på ämnet cybersecurity.

Tyvärr kommer det bli värre eftersom antalet ’bad guys’ på internet ökar i snabb takt.

Patrick Couch, expert på Artificiell intelligens och kognitiv teknik från IMB framhöll:

Läs White Paper om AI från Guruduth Banavar

Tack för inbjudan, iCore. Ses igen nästa år, Radar Summit.

LogTrade var på plats genom Karl Björk, inbjuden av vår partner iCore – extremt skickliga experterna på systemintegrationer. Tillsammans med dataanalytikerna på Bisnode höll iCore en mycket bra workshop på ämnet effektiva integrationer. Här gick de igenom på vilket sätt kostnadseffektiva integrationer kan användas för att stödja arbetsprocesser i ett företag.

På bilden här ovan ser du Karl Björk tillsammans med iCore-vännerna Fredrik Conradsson och Annika Jörs.

Tack för inbjudan, iCore, och ses igen nästa år, Radar Summit.

 

Läs också:

Logistik det nya svarta när paketen digitaliseras

Röststyrning och logistik

 

Inspiration Mässor och resor Digitaliseringen

LÄS OCKSÅ