Så här ser automatisering och kontroll ut i praktiken. LogTrade besöker DSV:s anläggning och terminal i Landskrona.

Av Fredrik Svedberg, Sep 19, 2017 05:00

Som barn i Willy Wonkas chokladfabrik. Att besöka DSV:s gigantiska och hypermoderna kontor och godsterminal i Landskrona är något alldels extra för ett gäng logistik- och TA-fantaster från LogTrade. Här passerar nästan alla sändningar som LogTrades kunder skickar med DSV.

Under besöket gavs vi en djupare inblick i transportörens vardag och hur vi tillsammans kan förbättra tillvaron för våra gemensamma kunder. 

De Sammensluttede Vognmænd, DSVär Europas tredje största transportör och logistikföretag. Det är en dansk transportör som LogTrade haft en över tjugo år lång och god relation med. För fem år sedan öppnade DSV en ny terminal i Landskrona. Här passerar nästan alla sändningar som LogTrades kunder skickar med DSV.

Sep 13 blå bilar.jpg

Så här ser DSV:s kontorsbyggnad ut när man susar förbi den på E6:an utanför Landskrona.

 

IMG_1732.jpg

Invändigt är planlösningen öppen, ljus och stilren. Våningsplanen "möts" i mitten och högst upp finns en matsal och en konferensavdelning.


Alla bilar som ankommer till anläggningen i Landskrona måste vara aviserade i förväg. Idag för LogTrade och DSV samtal om hur denna avisering kan automatiseras, så att den genereras redan när transportköparen skapar sändningen i affärssystemet genom LogTrade.

gaten.jpg

När chauffören passerar gaten idag blir den automatiskt tilldelad en port, och en tid för lastning, lossning eller både och. Detta system har ökat säkerheten, minskat administrationen och ökat effektiveteten.

 

terminal.jpg

Inne på terminalen sorteras godset från väst till öst. På bilden: från vänster till höger. På morgonen och förmiddagen sorteras godset från de ankommande linjebilarna för att gå ut till de regionala distributionsbilarna. På eftermiddagen och kvällen går godset åt andra hållet. I den bortre, eller norra, delen av terminalen görs motsvarande sortering men för export- och importflöden.

 

solutions lager2.jpg

DSV bedriver även en omfattande tjänsteleverans av så kallade 3PL tjänster i direkt anslutning till terminalen i Landskrona.

Stort tack till DSV och vår eminente besöksvärd Mats Rosén för god dialog och en mycket intressant presentation. Vi ser fram emot minst tjugo år till av gott samarbete. Och inom kort hoppas vi tillsammans presentera intressanta lösningar för våra gemensamma kunder. Stay tuned.

 

Kontakta mig, LogTrade.

 

Mässor och resor

LÄS OCKSÅ