TA-systemet – en schweizisk fickkniv för effektiv logistik.

Av Mikael Cederholm, apr 22, 2024 11:03

Transportadministration Digital logistik Automatisering TA-system

Det pratas mycket om TA-system inom logistiken – men vad är det egentligen? Och vad gör det för något? Enkla frågor som många ställer sig men där svaren inte alltid är lika enkla att förstå. Därför kommer vi i detta inlägg förklara detta begrepp – på ett sätt som alla förstår.

Men innan vi sätter igång behöver vi klargöra en sak: transportsadministrationssystem, transportbokningssystem och fraktbokningssystem är alla namn på samma sak – vi kallar dem kort och gott TA-system.

 

Vad är ett TA-system?

Ett TA-system, som är en förkortning av transportadministrationssystem, är en digital plattform och mjukvara som effektiviserar och samordnar all hantering av transporter. Systemet kan användas för att boka transporter, skapa fraktsedlar, spåra försändelser, få notiser om leveranser och analysera transportdata.

Ja, detta är en kortare och mer formell förklaring på vad ett TA-system är. Men vi är inte riktigt nöjda med den. För att verkligen förstå vad ett TA-system är, krävs det en liknelse till något som vi alla känner till…

 

TA-systemet kan liknas med en schweizisk fickkniv.

Föreställ dig nu istället en schweizisk fickkniv – fullpackad med verktyg för alla möjliga situationer. Den har kniv, sax, skruvmejsel, flasköppnare, ja till och med en såg! 

Precis som den här mångsidiga kniven, är ett TA-system en riktig problemlösare för allt som rör hantering av transporter. Det kan handla om att automatiskt boka transporter, skapa korrekta fraktsedlar, hantera felaktiga adresser, spåra försändelser på villovägar eller analysera data om försenade leveranser.

 

För precis som en schweizisk fickkniv är ett TA-system:

Kraftfullt: Ett TA-system kan enkelt hantera tusentals sändningar per dag med transporter av såväl små paket som hela containrar – och är inte rädd för ordertoppar. 

Organiserat: Med ett transportbokningssystem har du allt du behöver för att hantera din logistik på ett och samma ställe.

Flexibelt: Du väljer enbart de funktioner som du behöver och anpassar systemet helt efter dina behov och önskemål.

Mångsidigt: Du använder det för en mängd olika uppgifter – från att boka transporter, hantera fraktkostnader, sköta fakturering såväl som tullhantering. 

Pålitligt: Med ett transportadministrationssystem får du säkra och pålitliga leveranser tack vare automatiserade funktioner och valideringar. 

Effektivt: Ett TA-system automatiserar många av dina transportprocesser – vilket sparar dig både tid och pengar.

Enkelt: Ett välintegrerat TA-system jobbar osynligt som en del av ditt affärssystem – vilket gör det enkelt att komma igång för såväl småföretag som logistikjättar.

 

Nyfiken på att veta mer om TA-system?

Vi hoppas att du nu har fått en bättre och tydligare bild av vad ett transportadministrationssystem (TA-system) är och vad det gör. Som du själv kan läsa mellan raderna finns det många fördelar med ett TA-system. Oavsett om du driver en liten e-handelsbutik eller ett stort transportföretag kan ett TA-system verkligen effektivisera din transporthantering och förenkla vardagen.

Nyfiken på att få veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss – vi är experter på TA-system sedan 1992 och brinner för att ge människor det de behöver, när och var de behöver det.

 

KONTAKTA OSS