Att sälja på Houzz Marketplace

Av Vibeke Specht, jun 16, 2018 08:00

E-handel och logistik

 

Hur säljer jag på Houzz Marketplace? Finns det plugin till mitt e-handelssystem?

Är du en e-handlare som tycker att ett skandinaviskt ”marketplace”* för världens största community av köpsugna människor med hus- och heminrednings-ambitioner låter som julafton? Det här inlägget är till dig.

Förenklat kan man säga att det finns två sätt att sälja på Houzz. Det första är enkelt att förklara men knepigare att praktisera, åtminstone i förlängningen. Det andra sättet är svårare att förklara men bättre för din arbetsprocess.

Läs också: Vad sjutton är Houzz?

Första sättet att sälja på Houzz

För att bli en säljare på Houzz Marketplace måste du gå in på Houzz.com och göra plattformen uppmärksam på att du vill in i värmen. Det gör du härifrån.

När du väl är inne/registrerad som säljare är det ”bara” att sätta igång. Det finns en mängd bra content ute på internet som bjuder på steg-för-steg-tips. I den här videon, exempelvis, får du veta hur du ska packa och skicka iväg en sändning.

 

 

Läs också: "Houzz är intressantare än Amazon", säger en av Sveriges största e-handelsaktörer

Andra sättet att sälja på Houzz

Om du är en e-handlare som räknar med att orderingången från Houzz kommer bli stor kan det bli lite ansträngt att sköta alla dina leveransutmaningar manuellt utanför ditt ordinarie lagerhanteringssystem, affärssystem eller e-handelsplattform.

Du hoppas sannolikt att Houzz eller din IT-partner redan har utvecklat en plugin så att du kan integrera dina Houzz-affärer med dina ordinarie affärer. För då går det bland annat att föra över produkter från din online-butik till Houzz. Dessutom kan dina ordrar från Houzz blir märkta och omvandlas till sändningar i ett eget flöde – vid sidan av dina andra flöden.

I nuläget har vi noterat att det bland annat finns Houzz-plugins för Magento och Shopify. Även transportören och logistikaktören UPS har en integration till Houzz.

Osäker på om din systemleverantör har en officiell koppling till Houzz? Kontakta dem direkt och fråga. Om ”ingen” ännu skapat en snygg och relevant integration kan du göra det själv – eller be din IT-leverantör göra det.

Läs också: Houzz och logistiken – så här fungerar det

--- --- ---

*Houzz finns i Sverige sedan 2015. Houzz Marketplace är på väg, även om det svenska huvudkontoret i London inte kan uttala sig om detta än.